MUSIKERE 2017


Internasjonal Kammermusikkfest på Lindesnes 2017
1., 2. og 3. september.

Harald Aadland, fiolin
Kana Matsui, fiolin
Carsten Neumann, fiolin
Dagny Wenk-Wolff, fiolin
Sara Marzadori, bratsj
Patrizia Messana, bratsj
Margherita Franceschini, cello
Veit Wenk-Wolff, cello

------------------------------------------

BIOGRAFIER 


Harald Aadland, fiolin

Harald Aadland er 1. konsertmester i Kringkastingsorkesteret og lærer på Norges Musikkhøyskole. Ved siden av dette har han en omfattende solistisk og kammermusikalsk virksomhet. Som primarius i Den Norske Strykekvartett i 9 år deltok han på en rekke turneer/festivaler og plateinnspillinger. Han har som solist eller kammermusiker også deltatt på Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival og Bath Festival. Av innspillinger på CD kan nevnes verk av Halvorsen, Bull og Atterberg som solist med Kringkastingsorkesteret.
Av innspillinger på CD kan nevnes verk av Halvorsen, Bull og Atterberg som solist med Kringkastingsorkesteret. Med samme orkester urframførte han Knut Vaages fiolinkonsert i 2015.
Harald_Aadland
toppen av siden

Kana Matsui, fiolin

Kana Matsui ble født i Tokyo og vant i 2002 både Japan Players Competition og Osaka International Music Competition. Hun studerte ved Toho Musikkhøgskolen i Tokyo, Konservatoriet i Lausanne hos Pierre Amoyal, dessuten hos Zakhar Bron og avsluttet studiet ved Universitetet i Wien. Kana var i fire år medlem av Camerata de Lausanne, deretter gjestet hun som konsertmester i en rekke orkestre som for eksempel Wiener Symphoniker. Hun er dosent ved et østerrikisk-japansk utveklingsprosjekt i Bogota, Kolumbia hvor hun opptrer som solist og avholder mesterklasser. Siden 2012 er Kana medlem av Camerata Salzburg og siden 2013 i tillegg 1. konsertmester hos det det Slovenske Radiosymfoniorkesteret i Ljubljana.
Kana_Matsui
toppen av siden

Carsten Neumann, fiolin

Carsten Neumann ble født i Köln og begynte å spille fiolin som femåring. Han studerte fiolin ved Universität Mozarteum hos Helmut Zehetmair og Ruggiero Ricci og fullførte studiet med utmerkelse i 1992.
Fra 1993 til 1998 var han medlem av Camerata Salzburg under ledelsen av Sándor Végh og Roger Norrington og er siden 1998 første gruppeleder for andrefiolinene i Mozarteumorchester Salzburg.
Med sin kone Noriko spiller han i fiolin- og klavérduo og dessuten er han førstefiolinist i Ensemble Col Basso med hvilket han oppfører kammermusikk med kontrabass fra duo til oktett.
Carsten underviser ved Uni Mozarteum hvor han forbereder studenter til prøvespill.
Carsten Neumann, fiolin
toppen av siden

Dagny Wenk-Wolff, fiolin

Dagny Wenk-Wolff ble født på Goksem og studerte hos Leif Jørgensen, Sándor Zöldy, Sándor Végh og Camilla Wicks. Hun vant Premio Chigi Saracini i Siena i 1983 og senere Oklahoma International Competition, ikke bare for fiolin, men også for alle instrumenter sammenlagt. Siden 1991 er hun medlem av kammerorkesteret Camerata Salzburg. Dessuten har hun i mange år medvirket ved kammermusikkfestivalene i Sarasota, Yale, Prussia Cove, La Stravaganza di Roma, Amsterdam Schubert Festival, Ascoli Piceno, mfl.. Med disse erfaringene bestemte hun seg for å grunnlegge den Internasjonale Kammermusikkfesten på Lindesnes i forbindelse med opprettelsen av Fjellhallen ved Lindesnes Fyr i 2004.
Dagny_Wenk-Wolff
toppen av siden

Sara Marzadori, bratsj

Sara Marzadori ble født i 1991 og begynte å spille fiolin som fireåring med Suzuki-metoden. Som elleveåring begynte hun bratsjstudiet ved Konservatoriet i Bologna og fire år senere ble hun tatt opp i Accademia del Orchestra Mozart under ledelsen av Claudio Abbado. Sara har vunnet mange priser som bratsjist i konkurranser som i Vittorio Veneto, Francesco Geminiani og Lionel Tertis og som medlem av Mirus-kvartetten ved Boris Pergamensjikov konkurransen i Berlin. Sara tok sin Bachelor eksamen hos Thomas Riebl i Salzburg i 2014 og er for tiden Master student ved høyskolen i Detmold. Hun vikarierer regelmessig hos Detmolder Kammerorkester og Camerata Salzburg.
Sara_Marzadori
toppen av siden

Patrizia Messana, bratsj

Patrizia Messana studerte ved Hochschule für Musik i Saarbrücken og siden 2015 ved Mozarteum i Salzburg. Hun har hatt en rekke givende kunstneriske opplevelser med musikere som Thomas Riebl, Tabea Zimmermann, Ferenc Rados, Enrico Bronzi, Mandelring-kvartetten osv., medvirkningen ved flere kammermusikkprosjekter med bl.a. medlemmer av Szymanowski-kvartetten førte til Live-utstrålinger på SR2 Kulturradio og SWR.
Patrizia vant flere 1. priser hos Jugend musiziert og ved Carl-Schröder Konkurransen i Erfurt. Som solist med forskjellige orkestre og som kammermusiker opptrådte hun i mange europeiske land og i Brasil, deriblant på festivalene Suoni dal Monviso, Musikfestival Bern, Festival Cantieri Musicali…
Siden sesongen 2015/16 er hun 1. solobratsjist hos Mannheimer Philharmoniker.
Patrizia_Messana
toppen av siden

Margherita Franceschini, cello

Margherita Franceschini stammer fra en musikerfamilie og begynte å spille cello som femåring. Etter diplomeksamen i 2009, studerte hun i Detmold og Basel hvor hun tok Master of Music hos Raphael Rosenfeld i 2012.
Hun var medlem av Quartetto Noûs og medvirket ved fremførelsen av Mozarts samlede strykekvartetter i Palazzo Ducale i Genova. Margherita har ellers opptrådt som solist og kammermusiker ved International Rome Chamber Music Festival, Polincontri di Torino, Stradivari Festival di Cremona, Amici della musica di Modena, Lake Como Festival, Stadtcasino i Basel, KKL i Lucern osv.
Margherita er en pasjonert musikklærer og har medvirket ved en rekke didaktiske prosjekter i Italia og utlandet. Siden 2012 leder hun en celloklasse ved Scuola Musicale Il Diapason di Trento. Like lenge spiller hun regelmessig sammen med fiolinisten Lisa Rieder og pianisten Francesco Maria Moncher.
Margherita Franceschini, cello
toppen av siden

Veit Wenk-Wolff, cello

Veit Wenk-Wolff fikk sin første cello-undervisning av Wilhelm Myhrstad i Kristiansand. Han har vært solist med alle de store norske orkestrene og som kammermusiker opptrer han regelmessig i Europa og Japan. Han har vært solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester og siden 1987 er han medlem av Münchner Philharmoniker. Veit har i ti år medvirket i en internasjonal kammermusikkgruppe som hadde som formål å sentrere kroppen under spillet på japansk vis.
Veit_Wenk-Wolff
toppen av siden